עם פרוץ המגפה בישראל, עודכן אתר 'איך גדלת!' במאמרים וכלים מעשיים להתנהלות מיטבית עם הילדים והילדות בצל הקורונה והשבתת מערכת החינוך.
כדי להנגיש את המידע לכלל אוכלוסיית מדינת ישראל, התכנים נכתבו בשש שפות שונות: אמהרית, אנגלית, עברית, ערבית, צרפתית ורוסית.
בין התכנים שנוספו: אלימות במשפחה, התמודדות עם התנהגויות מאתגרות של ילדים בימי הקורונה, זמן מסך בקורונה, חרדה אצל ילדים ובני נוער, חרדה ומצוקה של הורים, לחץ והתמודדות עם כעסים ועוד.
כמו כן, הופקו שתי סדרות של סרטונים גרפיים קצרים בשפות העברית והערבית.
תקופת המגפה הותירה חותם במשפחות רבות. הורים ילדים, מצאו עצמם חיים בתחושה של חוסר וודאות מתמדת שהובילה ללחצים וחרדות. לאור המצב נדרשו רופאי ורופאות הילדים והמשפחה בקהילה להתאים את עצמם למציאות החדשה ולעבוד בצורה שונה מול הקשיים והתמודדויות החדשים. לפיכך, עמותת גושן פתחה בפרויקט גם מרחוק – נשארים קרוב – סדרת מפגשים חינמיים-מקוונים בהובלת מומחים שונים מתחום רפואת ורווחת הילדים בישראל. מטרתו – לשתף וללמד ידע וכלים להתמודדות עם האתגרים החדשים בקהילה.
התוכנית, הפועלת בשותפות עם משרד הבריאות, קרן יד הנדיב, קרן ון ליר וחברת לוטם, התאימה את פעילותה לשגרת הקורונה. במהלך התקופה התקיימו מפגש הלמידה המגוונים עבור האחיות באופן מקוון ונוספו תכנים ייחודים לתקופה מורכבת זו.
במסגרת התוכנית הוקמה גם 'טיפת חלב וירטואלית' – טיפונט, שבה מקיימות אחיות טיפת חלב מפגשים מקוונים בשפות העברית והערבית להורים בנושאים שונים: לישון כמו תינוק – הקניית הרגלי שינה, עיסוי תינוקות – קשר אם וילד באמצעות מגע, על תינוקות, בכי ומה שביניהם, תזונת תינוקות ומעבר למוצקים ועוד.
עקב פנייה של עיריית ירושלים ובשיתוף קרן ירושלים וקרן יד הנדיב, פותחה במהלך תקופת הקורונה תוכנית משותפת להפצת מידע מותאם מבחינה שפתית ותרבותית להורים ממזרח ירושלים. במסגרת התוכנית, בהתאמה למציאות הקורונה, הופקו סרטונים קצרים בערבית, במגוון נושאים, כולל טיפים לעידוד וקידום התפתחות של ילדים וילדות תוך משחק ופעילויות שונות. כמו כן, נבנתה תוכנית מקצועית למפגשים מקוונים עם אנשי ונשות מקצוע.
בשיתוף פעולה עם תוכנית פעימות של עמותת 'פותחים עתיד', עמותת בת של הסוכנות היהודית, הופקו ערכות משחק ומידע להורים לילדים בגילאי לידה עד 3 שנים, הכוללות סיפור ילדים המעודד שיח אודות רגשות, לוחות משחק, טבלה לבניית תפריט יומי מאוזן, חוברת הסבר ועוד. הערכות הופצו בשישה ישובים ל- 500 משפחות הלוקחות חלק בתוכנית 'פעימות', והן ניתנות בצירוף לליווי, תמיכה והדרכה של נשות המקצוע המלוות את המשפחות בתוכנית.