ההכשרה המקצועית של רופאי ורופאות ילדים בישראל ובמדינות אחרות בעולם מתקיימת בעיקר בבתי חולים. הכשרה זו אינה מספקת חשיפה טובה דיה לבעיות הנפוצות המשפיעות על בריאותם ורווחתם שלילדים בקהילה. כתוצאה מכך, רופאי ילדים העובדים במרפאות קהילתיות עשויים להתמודד עם מחסור בכלים חיוניים להם הם זקוקים בעבודתם היומיומית. הכשרות העמותה מעשירות את הידע הרפואי ומספקות כלים מעשיים לרופאי ורופאות ילדים בקהילה בתחומי הרפואה ההתפתחותית וההתנהגותית, תוך התייחסות להיבטים פסיכוסוציאליים המשפיעים על בריאות והתנהגות ילדים וילדות, יחד עם חשיפה והיכרות עם השירותים הקהילתיים ותשתיות החינוך, הבריאות והרווחה הרלוונטיים לעבודתם.
סדרת הרצאות חינמיות מקוונות מבית עמותת גושן. ההרצאות עוסקות בהיבטים שונים ברפואת ורווחת הילד בקהילה, תוך הרחבת הידע המקצועי של הרופאים והרופאות ומתן כלים מקצועיים למתן טיפול מיטבי ויעיל יותר. המפגשים מועברים על ידי אנשי ונשות מקצוע מעולם רפואת הילדים וארגונים קהילתיים הפועלים למען רווחת הילד, בשיתוף עם רופאות העמותה – ד"ר חוה גדסי וד"ר דפנה עידן-פרוסק, רופאות ילדים ומנהלות רפואיות בעמותת גושן.
קהל היעד – רופאי.ות ילדים, משפחה, טפ"ח | מתמחים.ות ברפואת ילדים.
פעם בשבועיים בשעות הערב בימי שני.
הקורס השנתי מתקיים מדי שנה, פותח על ידי צוות מומחים ומומחיות בתחום רפואת הילדים והגיל הרך, ומועבר על ידי אנשי ונשות מקצוע מתחום הרפואה, הבריאות והרווחה בישראל. הנושאים הנלמדים בקורס קשורים ברובם לנושאים התנהגותיים, התפתחותיים ופסיכוסוציאליים, בטווח גילאים רחב.
קהל היעד – רופאי.ות ילדים, משפחה, טפ"ח | מתמחים.ות ברפואת ילדים.
נמשך לאורך שנה, מתקיים פעם בשבועיים בשעות הערב בימי שני.
קבוצות תמיכה הינן פורמט נפוץ בעולם הרפואה. מטרתן לתת לרופאים ולרופאות מקום בו יוכלו לספר בחופשיות וללא שיפוטיות על עבודתם במרפאה. בהדרכת גב' רחל פוקס-אטון, מטפלת משפחתית ומנחת קבוצות תמיכה והתפתחות לאנשי רפואה וטיפול, יחד עם ד"ר חוה גדסי, רופאת ילדים ומנהלת רפואית בעמותת גושן, פתחה העמותה קבוצה הדנה בנושאים של קשר מטפל-מטופל, התמודדות עם משפחות מורכבות, כישלון טיפולי, חוסר וודאות למול בחירה, תוך תרגול חמלה עצמית וענווה.
קהל היעד – רופאי.ות ילדים, משפחה, טפ"ח | מתמחים.ות ברפואת ילדים.
סדנאות שפותחו בהתאם לתכנית הבחינות. מועברות על ידי מומחים בעולם הרפואה, ביניהם בוחנים ואלו הכותבים שאלות עבור הבחינות בכתב והבחינות המעשיות. הסדנאות מועברות בזום וכוללות הרצאות בנושא רפואת ילדים קהילתית, מקרים מתגלגלים, שאלות-תשובות ועוד.
הצוות המקצועי של העמותה פיתח מספר רב של הרצאות בנושאים שונים, כגון: אנורזיס, אנקופרזיס, טלטול תינוקות, שינה ועוד. ההרצאות מתקיימות בהתאם לנושא המבוקש לפי מודלים של למידה פעילה ואינטגרטיבית, על מנת לקיים למידה מעמיקה, זכירה וברת יישום.